Roest uit kleding halen

Roest uit kleding halen. Heb je met je witte bloes tegen iets roestigs aan gestaan? Of komt je kind thuis met allemaal bruin rode vlekken in zijn of haar kleding? Of heb je per ongeluk met je witte broek tegen de trekhaak van je auto aan gestaan? Dan kan het zomaar zijn dat je roestvlekken in je kleding krijgt. Deze krijg je er niet altijd zonder meer uit. Zeker een wit kledingstuk zal na 1 keer wassen niet weer als nieuw zijn. Daarom kun je het kledingstuk beter eerst behandelen voordat je het in de was gooit.

Roest uit kleding met citroensap

Witte was

Voor witte was gebruiken we citroen en zout. Dit is een super effectief middeltje. Echter is het niet goed om dit te gebruiken voor bonte was met roestvlekken. Gekleurde kledingstukken kunnen namelijk verkleuren als je dit behandeld met citroensap.

Stap 1: Citroen en zout

Pers een citroen of gebruik citroensap. Schenk de citroensap in een kommetje. Meng dit vervolgens met een eetlepel zout. Meng het goed door elkaar totdat het een soort papje word.

Stap 2: Aanbrengen

Breng een laagje van het mengsel aan op de roestvlek. Laat dit een uurtje in trekken.

Stap 3: Uitspoelen

Spoel het nu goed uit met lauw water. Vaak zie je dat de roestvlek al voor een groot deel weg is.

Stap 4: Wassen

Was nu het kledingstuk zoals je dit altijd doet. Als je je kledingstuk uit de wasmachine haalt is hij weer zo goed als nieuw!

Gekleurde was

Als je gekleurde was hebt kun je beter niet gebruik maken van citroensap. Citroensap kan vlekken achter laten in je gekleurde kledingstuk.

Om roestvlekken uit gekleurde was te halen gebruiken we dus een andere methode.

Stap 1: Stop je kledingstuk in een kom en vul de kom met karnemelk.

Stap 2: Laat een nacht intrekken.

Stap 3: Spoel het kledingstuk helemaal uit en gooi het vervolgens zoals altijd in de wasmachine. 

De karnemelk kan nog wel eens een onprettig geurtje achter laten dus misschien moet je het even 2 keer wassen. Door het kledingstuk direct na het uitspoelen uit te wassen zorg je ervoor dat de geur zo goed mogelijk verdwijnt.

Heb jij nog tips over roest uit kleding halen? Reageer dan even onder dit bericht!

Lees hier meer over Roest Verwijderen.


1 reactie

Roest en Cola, hoe werkt het? - Roestige spullen schoomaken met cola? · april 12, 2021 op 1:11 pm

[…] Echter zijn er nog wel meer effectieve manieren om roest uit kleding te verwijderen. Die manieren kun je hier terug lezen: Roest verwijderen uit kleding. […]

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *