Roest verwijderen van bouten en moeren

Roest verwijderen van bouten en moeren? Heb je roestige bouten, moeren of schroeven welke je wel graag wil het gebruiken? In deze blog laten we je zien hoe je met een gemakkelijk trucje je bouten en moeren weer als nieuw krijgt. Dit kan ook prima werken voor andere kleine metalen voorwerpen.

Let op: bekijk wel of het metaal niet al doorgeroest is. Zeker als het gaat om bouten of moeren die kracht te verduren krijgen. Vervang belangrijke bouten altijd. Deze methode is bedoelt om vliegroest te verwijderen

Bakje of potje

Zoek een geschikt potje of bakje waar de onderdelen precies in passen. Zoals je in het filmpje kunt zien is glas misschien niet ideaal. Het advies is dan ook om een plastic bakje te gebruiken.

Azijn

Schenk azijn over de onderdelen heen. Zorg dat deze helemaal ondergedompeld zijn. Alle soorten azijn werken. Je kunt dus gewoon schoonmaak azijn of ander azijn wat je in de kast hebt staan gebruiken.

Heb je geen azijn in huis? Je kunt precies hetzelfde trucje ook doen met cola. Dit werkt ons inziens iets minder maar is een prima alternatief.

Laten weken

Laat dit 24 uur weken. Zorg dat je het regelmatig even schud. Je ziet als het goed is de azijn al donker worden en de roest verdwijnen.

Haal na 24 uur weken en regelmatig schudden de onderdeeltjes uit het bakje. Maak de goed schoon met een droge schone doek. Zit er nog een klein beetje roest op? Dan kun je dit er vaak zo af vegen met een staalborsteltje.

Beschermen tegen roest

Spuit de onderdelen vervolgens nog even in met WD40 of een andere olie zodat het metaal beter beschermd is wanneer je dit weer gaat gebruiken.

Heb je zelf tips over Roest verwijderen van bouten en moeren? Laat het dan weten in de reacties.

Lees hier meer over roest verwijderen
Lees hier meer over roest voorkomen


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *